Nieuws

De stelling: 100 kilometer per uur rijden is niet de oplossing

De stikstofproblematiek is deze week volop in het nieuws. Werden volgens het RIVM de boeren eerst voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor het probleem, nu is er ook een ander onderzoek verschenen. Boerenbelangenorganisatie Mesdag stelt nu dat het verkeer de grootste boosdoener is. © ANP
ARNHEM - De stikstofproblematiek is deze week volop in het nieuws. Werden volgens het RIVM de boeren eerst voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor het probleem, nu is er ook een ander onderzoek verschenen. Boerenbelangenorganisatie Mesdag stelt nu dat het verkeer de grootste boosdoener is.
Volgens het Mesdag-onderzoek zouden boeren voor een kwart verantwoordelijk zijn voor de stikstofproblematiek, en niet voor 45 procent. Het verkeer, inclusief de scheepvaart, zou voor 42 procent verantwoordelijk zijn, een beduidend hoger percentage dan de eerder genoemde zes procent.
Eén van de maatregelen om stikstof terug te dringen is dat automobilisten overdag nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden op de snelweg. Half maart wordt deze aanpassing ingevoerd. Maar lossen we daarmee de stikstofproblematiek op? We zijn benieuwd naar uw mening. Laat het ons weten en stem.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!