Nieuws

Coalitie in Beuningen klapt, grootste partij trekt stekker eruit

De coalitie in Beuningen met CDA, VVD en Beuningen Nu&Morgen is geklapt. Dat maakt de laatstgenoemde partij donderdag bekend. 'De onderlinge cohesie, samenwerking en vertrouwen zijn steeds meer onder druk komen te staan', stelt fractievoorzitter Eric van Ewijk. © Google Streetview
De coalitie in Beuningen met CDA, VVD en Beuningen Nu&Morgen is geklapt. Dat maakt de laatstgenoemde partij donderdag bekend. 'De onderlinge cohesie, samenwerking en vertrouwen zijn steeds meer onder druk komen te staan', stelt fractievoorzitter Eric van Ewijk.
Van Ewijk schrijft in een persbericht dat inwoners, ondernemers en verenigingen van Beuningen een sterke coalitie nodig hebben waar wilskracht en vertrouwen vanaf straalt.
'Maar de fractie van Beuningen Nu&Morgen heeft met toenemende teleurstelling geconstateerd dat de belangrijkste voorwaarden: cohesie, samenwerking en vertrouwen, steeds meer onder druk zijn komen te staan', is te lezen.
Beuningen Nu&Morgen, de grootste partij in de gemeente, heeft daarop besloten de samenwerking op te zeggen. 'We zullen al het mogelijke doen om op korte termijn tot een nieuwe coalitie te komen.'
Donderdagavond, nadat Beuningen Nu & Morgen de stekker uit het college trok, ontplofte een politieke bom 15 kilometer van de gemeente Beuningen. Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Heumen zegde het CDA het vertrouwen op in coalitiepartij GroenLinks.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!