Nieuws

Loods in Apeldoorn jaar op slot na vondst drugslab

De loods waar dinsdag een drugslab werd ontdekt in Apeldoorn gaat op last van de burgemeester een jaar dicht. Het naastgelegen woonhuis moet drie maanden dicht blijven. Een 48-jarige Amsterdammer werd aangehouden als verdachte. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De loods waar dinsdag een drugslab werd ontdekt in Apeldoorn gaat op last van de burgemeester een jaar dicht. Het naastgelegen woonhuis moet drie maanden dicht blijven. Een 48-jarige Amsterdammer werd aangehouden als verdachte.
Na de ontdekking maakte de politie een rapportage op. Daarop reageerde burgemeester Ton Heerts met de sluiting van het pand en de woning. Hij maakt daarmee gebruik van de Opiumwet, die hem de mogelijkheid geeft woningen en andere panden onder dwang te sluiten. Heerts hoeft daarvoor niet aan te tonen dat de openbare orde in het geding is.
Het drugslab aan de Floralaan is opgeruimd door een gespecialiseerd team van de politie. Recherche en politie doen nog verder onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!