Nieuws

Stadsmakelaar Tiel stopt ermee

Jorine de Soet.
Stadsmakelaar Jorine de Soet stopt per 1 maart met haar werk om leegstand in de binnenstad van Tiel tegen te gaan. Zij is dan een jaar actief geweest. Waarom zij niet doorgaat en wat de ervaringen van het afgelopen jaar zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. © Omroep Gelderland
TIEL - Stadsmakelaar Jorine de Soet stopt per 1 maart met haar werk om leegstand in de binnenstad van Tiel tegen te gaan. Zij is dan een jaar actief geweest. Waarom zij niet doorgaat en wat de ervaringen van het afgelopen jaar zijn, blijft vooralsnog onduidelijk.
De stadsmakelaar om te helpen het winkelcentrum van Tiel overeind te houden, was een speerpunt voor het huidige stadsbestuur van Tiel. Er is vooraf budget beschikbaar gesteld voor een periode van twee jaar. Het gaat om 140.000 euro voor 2019 en 2020. Daarbij droeg de provincie nog eens 50.000 euro bij. Tiel spreekt inmiddels van een locatieadviseur, om verwarring met de bestaande reguliere Tielse makelaars te voorkomen.
Het afgelopen jaar zijn onder meer op de Groenmarkt weer een aantal panden gevuld geraakt. Andere winkels zijn weer leeg komen te staan. Het is lastig te zeggen in hoeverre de stadsmakelaar heeft kunnen bijdragen aan het laten floreren van het winkelcentrum. Harde cijfers over leegstand zijn er niet en er zijn tal van factoren van invloed.
De gemeente Tiel en de stadsmakelaar zelf willen niet ingaan op de redenen voor het besluit en de ervaringen van het afgelopen jaar. Volgens de gemeente Tiel zit haar opdracht er op 1 maart gewoon op. 'De locatieadviseur maakt een rapportage van haar bevindingen. Eerst worden commissie en raad hierover geïnformeerd met een bespreeknota.'
Daarbij wordt ook gekeken hoe Tiel verder gaat in de strijd tegen leegstand en voor een florerend winkelcentrum. Deze nota wordt niet op heel korte termijn verwacht.

Zie ook: Nieuwe stadsmakelaar Tiel: Er zit liefde in deze stad