Nieuws

Staat het beste groenterestaurant van de wereld in onze provincie?

Heeft Gelderland het beste vegetarische restaurant van de wereld? Het zou zo maar kunnen, want De Nieuwe Winkel in Nijmegen en Basiliek in Harderwijk zijn genomineerd voor de wereldtitel 'Best Vegatables Restaurant 2020'. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Heeft Gelderland het beste vegetarische restaurant van de wereld? Het zou zo maar kunnen, want De Nieuwe Winkel in Nijmegen en Basiliek in Harderwijk zijn genomineerd voor de wereldtitel 'Best Vegatables Restaurant 2020'.
De Nieuwe Winkel en Basiliek maken deel uit van 39 genomineerden over de hele wereld. Er staat nog één Nederlands restaurant op de lijst van genomineerden, Merlet in Schoorl. De andere kanshebbers komen uit allerlei landen, van Canada, tot Finland en Peru. Ook Merlet uit het Noord-Hollandse Schoorl staat op de lijst met genomineerden die We're Smart World donderdag heeft gepubliceerd.

'Botanische gastronomie'

In de genomineerde restaurants kunnen gasten kiezen voor vegetarische menu's van hoge kwaliteit, al betekent dat niet dat de restaurants helemaal geen vlees of vis serveren. 
De Nieuwe Winkel kwam vorig jaar hoog binnen in de culinaire restaurantgids Lekker500. Het Nijmeegse restaurant van chef-kok Emile van der Staak staat op plek 96 van de lijst en werkt met nagenoeg alleen maar planten. 'Botanische gastronomie', zo omschrijft Van der Staak zijn keuken.
Restaurant Basiliek is al enkele jaren in het bezit van een Michelinster. 

Slimmere wereld

We're Smart World is een vegetarisch platform dat naar eigen zeggen 'droomt van een slimmere wereld waar iedereen duurzaam geniet van mooie producten die de aarde voor ons heeft gereserveerd'. Dat doen ze onder meer door sinds enkele jaren het beste groenterestaurant van de wereld te kiezen.
Op 4 mei wordt duidelijk wie de titel mag gaan dragen tijdens een uitreiking in Luxemburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!