Nieuws

Preventief lesaanbod van start op Schaersvoorde

De gemeenten Aalten en Winterswijk en Christelijk College Schaersvoorde gaan samenwerken in het preventieve lesaanbod voor brugklasleerlingen, gericht op het bijdragen aan een veilig schoolklimaat. © Google Maps
AALTEN - De gemeenten Aalten en Winterswijk en Christelijk College Schaersvoorde gaan samenwerken in het preventieve lesaanbod voor brugklasleerlingen, gericht op het bijdragen aan een veilig schoolklimaat.
Aanleiding is de wens om dit gestructureerder en intensiever vorm te geven. Partijen denken dit met het THINK-programma, onder de naam TOV (Think Op het Voortgezet onderwijs), te kunnen realiseren, met de hulp van vaste THINK-trainers en de inzet van kennis en deskundigheid van bekende, professionele organisaties.
Het programma THINK op school, een landelijk erkende en doordachte aanpak, wordt komend schooljaar (2020-2021) aan alle brugklasleerlingen van de vier Schaersvoorde-locaties in de gemeente Aalten en Winterswijk aangeboden. Na afloop van het eerste schooljaar wordt de samenwerking geëvalueerd. De kosten van het project worden door de partners gedeeld.