Nieuws

Groen licht voor woningbouw in Varsseveld

Oude IJsselstreek is enthousiast over het plan van twee grondeigenaren voor de realisatie van acht woningen aan het Zaagmolenpad in Varsseveld. De huizen zullen worden gebouwd voor starters en senioren. © REGIO8
VARSSEVELD - Oude IJsselstreek is enthousiast over het plan van twee grondeigenaren voor de realisatie van acht woningen aan het Zaagmolenpad in Varsseveld. De huizen zullen worden gebouwd voor starters en senioren.
In onder meer Oude IJsselstreek zijn recent nieuwe criteria opgesteld
'Het ‘juiste’ type woningen wordt gebouwd en het plan is goed in te passen in de omgeving', aldus wethouder Ben Hiddinga, die aangeeft dat het college van Oude IJsselstreek positief staat tegenover de plannen. 'Het is nu aan de eigenaren om het conceptplan de komende tijd verder uit te werken.' Deze eigenaren van de grond aan het Zaagmolenpad zijn ook bezig met de realisatie van een drietal woningen aan de Dames Jolinkweg.
Voor de woningbouw van start kan gaan, moet eerst de planologische procedure worden doorlopen en een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Oude IJsselstreek laat weten dat de plannen passen bij de woningvisie van de regio.