Nieuws

'We moesten drie keer 112 bellen', zeggen buren na dodelijke steekpartij Wageningen

© Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De buurman die 112 belde tijdens het incident met dodelijke afloop in Wageningen, kreeg van de politie te horen dat er geen politieauto's beschikbaar waren. Dat vertelt hij woensdagavond na het incident.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
'We moesten drie keer 112 bellen', zeggen buren na dodelijke steekpartij Wageningen
Bij het incident in de zorginstelling aan de Morel viel een dode en raakten twee personen gewond door messteken. Over het dodelijke slachtoffer en de dader wilde de politie woensdagavond nog niets kwijt. De gewonden zijn begeleiders van zorginstelling, zo zeggen diverse buurtbewoners. 

Drie keer 112 gebeld

Rond 20.15 uur hoorden buren geschreeuw en rumoer uit het pand, waar mensen begeleid en beschermd wonen. Rond 20.20 uur belden de buren 112. Omdat de politie even later nog niet ter plaatse was, belden ze rond 20.30 uur een tweede keer. Vervolgens belde de buurman rond 20.40 uur voor de derde maal 112.
'Ik kreeg te horen dat ik doorverbonden werd met de politie in Wageningen. Daarna kreeg ik iemand aan de lijn en die zei 'We hebben geen politieauto's beschikbaar'.' 

'Er staat wekelijks een politieauto'

Buurtbewoners vinden het onbegrijpelijk, zeker omdat er de laatste tijd veelvuldig problemen leken te zijn bij de instelling. 'Er staat daar echt wekelijks een politieauto voor de deur', vertelt een buurvrouw die tegenover het pand woont.