Nieuws

Basisdebuut lonkt voor Slattery, Blummel terug op de bank

DOETINCHEM - Hij scoorde als invaller tegen Roda en maakt een week later een goede kans om te starten. Callum Slattery zou tegen FC Dordrecht wel eens aan de aftrap kunnen verschijnen bij De Graafschap.
Op de Bezelhorst in Doetinchem worden de oranje hesjes uitgedeeld. Aanvankelijk zit huurling Slattery, overgekomen van Southampton, nog aan de kant van de reserves. Na een minuut of 20 voert Snoei echter een verandering door. Stef Nijland wisselt met de 21-jarige middenvelder die zo terecht komt in het beoogde basisteam voor vrijdag.

Dynamisch

Slattery is ijverig, loopt veel tussen de linies waar hij voortdurend vraagt om de bal. In zijn acties is de dynamische Engelsman nog niet zo gelukkig, maar duidelijk is dat een basisplaats tegen FC Dordrecht lonkt. Het talent uit Kidlington zit er in elk geval dicht tegenaan. Start Slattery niet, speelt Nijland achter de onomstreden Ralf Seuntjens.
Slattery (in het midden) begon tegen Roda op de bank
Vrijdag verprutste Slattery voor De Graafschap tijdens zijn debuut nog een dot van een kans tegen Roda. Het was zijn eerste balcontact. 'Kwestie van een beetje gebrek aan concentratie. Ik stond er inderdaad nog maar net in', haalt hij het moment terug. Maar even later scoorde de Brit alsnog de bevrijdende 2-0 en deed De Graafschap prima zaken.

Technisch voetbal

'Ik heb twee goede weken achter de rug', zegt Slattery. 'Ik voel me hier zeer welkom en heb me snel kunnen aanpassen omdat iedereen, inclusief de trainer, erg aardig is. Het voetbal is technisch, het tempo is goed en daar voel me prettig bij. Dat wist ik ook en dat heb ik nu gezien. Voetballen op De Vijverberg was fantastisch met de twaalfde man achter de ploeg. Nu hoop ik natuurlijk op meer speeltijd.'  

Hamdaoui terug, Blummel reserve

Mo Hamdaoui keert in Dordrecht terug in de basis. Hij viel zowel tegen Jong PSV als thuis tegen Roda JC in en scoorde in beide wedstrijden. De rentree van Hamdaoui als linkerspits gaat waarschijnlijk ten koste van Sven Blummel. Branco van den Boomen is voor het duel van vrijdag aan de Krommedijk geschorst.
Hamdaoui is terug in het elftal van De Graafschap
Foto: Wil Kuijpers

'Prijsje'

In het authentieke stadion van FC Dordrecht staat voor De Graafschap de derde periodetitel op het spel. Met nog twee ronden te gaan, kan die prijs vrijdag al worden gewonnen door de Achterhoekers. Dan moet Cambuur punten morsen en De Graafschap winnen. Ook NEC heeft nog een minieme kans. Volendam heeft al een periode op zak.
Een periode geeft toegang tot het spelen van de play-offs met als inzet promotie naar de eredivisie. De Graafschap staat na zeven duels bovenaan. 'Het is niet het heilige doel, want dat is directe promotie. Maar het is wel een prijsje voor tussendoor', zegt Snoei.
Bekijk de video. Tekst gaat eronder verder.
Basisdebuut lonkt voor Slattery, Blummel terug op de bank

'Meetmoment'

'We zien het als een mooi meetmoment en het is leuk om een periode te winnen. Iedereen, op kantoor, de supporters, is ook wel toe aan een feestje in deze pittige concurrentiestrijd. Dus de periode is van harte welkom. We hebben er ook al eens dichtbij gezeten, maar toen ging NAC ermee vandoor', weet Snoei. 
'We zijn wel toe aan een feestje', zegt Snoei over de derde periode
Uiteraard waarschuwt Snoei voor het duel bij laagvlieger FC Dordrecht. Alleen hekkensluiter Helmond Sport staat er in de eerste divisie slechter voor. De Graafschap is het dus aan zijn stand verplicht te winnen in Zuid-Holland. 'Maar ze verslaan wel overtuigend TOP Oss', somt de oefenmeester uit Didam toch een positief punt op.

Geen excuses

Snoei: 'Ze hebben daar de trainer eruit gegooid. Er zijn vijf nieuwe spelers gehaald. Harry van de Ham is toen zelf maar voor de groep gaan staan. Het is een beetje het verkeerde moment, dus ik heb gezegd tegen de jongens wees waakzaam. Maar ik wil geen excuses zoeken. Wij moeten daar winnen, dat snap ik ook.'
Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Vet, Slattery (Nijland), Breinburg; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.