Nieuws

WUR kan Aula niet overdragen aan Boei/Van Swaaij

De rechter heeft beslag gelegd op de Aula.
Er is beslag gelegd op de Aula, waardoor Wageningen Universiteit het eigendom van het historisch pand voorlopig niet kan overdragen aan de investeerder Boei/Van Swaaij. © DP6
WAGENINGEN - Er is beslag gelegd op de Aula, waardoor Wageningen Universiteit het eigendom van het historisch pand voorlopig niet kan overdragen aan de investeerder Boei/Van Swaaij.
Eind vorig jaar schoof de universiteit het plan voor de Aula van de Noordereng Groep, waarvoor ze eerst een voorkeur uitsprak, aan de kant en koos voor het plan van de combinatie Boei/Van Swaaij. Namens de Noordereng Groep noemt Gerben Kuipers de manier waarop de WUR haar besluit heeft afgehandeld op z'n zachts gezegd niet netjes. "We hebben", zo stelt hij, "met ons volle verstand deelgenomen aan een prijsvraag voor het beste plan voor de Aula en daar negentien maanden hard aan gewerkt. Als je dan verliest, dan wil je wel weten waarom. En dat wordt ons nu al weken lang, ondanks herhaalde verzoeken, niet verteld. Daarom zijn we nu naar de rechter gestapt om argumenten voor de afwijzing van ons plan af te dwingen. Daarom is de boel nu stilgelegd.