Nieuws

Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding boer op A50

Tijdens de aanhouding zijn de ruiten van de trekker ingeslagen.
Een 19-jarige trekkerbestuurder uit Loenen is woensdagmorgen rond 4.00 uur aangehouden op de A50 bij Teuge. Dat heeft de politie later op de dag bevestigd. Omroep Gelderland sprak 's ochtends al met de aangehouden boer. © Bram Verheul
TEUGE - Een 19-jarige trekkerbestuurder uit Loenen is woensdagmorgen rond 4.00 uur aangehouden op de A50 bij Teuge. Dat heeft de politie later op de dag bevestigd. Omroep Gelderland sprak 's ochtends al met de aangehouden boer.
De man reed als enige van een groep trekkers bij Voorst de snelweg op. Hij reageerde niet op aanwijzingen van agenten, waardoor de situatie gevaarlijk werd voor het overige verkeer, aldus de politie.
De aangehouden boer vertelde op Radio Gelderland wat er precies gebeurde:

Man weigerde uit de trekker te komen

Agenten reden de bestuurder klem en vroegen hem uit de cabine van de trekker te komen, maar dit weigerde hij. Agenten moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om hem aan te houden. Daarbij zijn ook de ruiten van de trekker ingeslagen.
De man heeft even in de cel gezeten en is later met een boete heengezonden. Bovendien is zijn rijbewijs ingenomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!