Nieuws

Beschuit met muisjes? Wolven gaan 'zo goed als zeker' paren

OTTERLO - Er is goede hoop dat het wolvenpaar op de Noord-Veluwe voor nageslacht zorgt. De reu en de wolvin worden samen geregeld vastgelegd op camera's die in de bossen zijn opgehangen.
Het wolvenmeldpunt deelt nu een recente foto, waarop de twee wolven in de nacht te zien zijn. 'Het is nu paartijd. We hebben goede hoop dat er deze zomer weer jonge welpen geboren worden', vertelt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging.
Bekijk de foto. De tekst gaat daaronder verder.
Er is goede hoop dat het wolvenpaar op de Noord-Veluwe voor nageslacht zorgt. De reu en de wolvin worden samen geregeld vastgelegd op camera's die in de bossen zijn opgehangen. © Wolvenmeldpunt
'De reu kijkt naar het teefje, dat zie je op de foto. Hij verliest haar niet uit het oog', vertelt boswachter Lennard Jasper. 'Ze is mogelijk straks zwanger. Dat gaat de reu voor elkaar krijgen', verwacht hij. Het wolvenpaar leeft nu ongeveer een jaar samen.
De wolven blijven hier en vinden er rust. Ook voor de paartijd.
Boswachter Lennard Jasper
Volgens boswachter Jasper blijven de wolven voorlopig op de Veluwe. 'Ze blijven hier en vinden er de rust voor de paartijd.' Jasper verwacht dan ook dat de kans om een wolf te zien op de Veluwe alleen maar groter wordt. Hij waarschuwt recreanten goed op de paden te blijven, om de wolf niet te storen tijdens de paartijd.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Prima leven op de Veluwe

Volgens Lelieveld van de Zoogdiervereniging kan de mogelijk groter wordende roedel wolven prima leven op de Veluwe. Tot dusver zijn er gedurende het verblijf van de roedel twee incidenten geweest, waarbij wolven schapen te grazen hebben genomen. Een aantal schapen in Emst en in Hoog Soeren zijn door de wolven gedood.
Zowel Staatsbosbeheer als de Zoogdiervereniging gaan er vanuit dat het wolvenpaar samen met vijf jonge wolven leven op de Noord-Veluwe. Op de Midden-Veluwe leeft een wolvin alleen.

Zie ook: