Nieuws

Werkstraf voor hulpsint na versturen naaktfoto's aan jonge pieten

Een 60-jarige man uit de gemeente Buren is dinsdag veroordeeld voor het versturen van naaktfoto’s en filmpjes van zichzelf naar een jong meisje en een net volwassen vrouw. De rechter legde de man een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf op. © ANP
ZOELEN - Een 60-jarige man uit de gemeente Buren is dinsdag veroordeeld voor het versturen van naaktfoto’s en filmpjes van zichzelf naar een jong meisje en een net volwassen vrouw. De rechter legde de man een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf op.
De man speelde in Zoelen jarenlang voor Sinterklaas. Zijn slachtoffers kende hij uit zijn tijd als hulpsint. Zij werkten met hem samen en speelden piet. Het meisje, destijds 13 jaar, ontving van de man meerdere keren ongevraagd naaktfoto's. Ook stuurde hij seksfilmpjes naar haar.
Dat deed hij ook bij een ander meisje, dat net 18 jaar was geworden. Het slachtoffer vertrouwde hem en was kwaad, verward en geïntimideerd door zijn gedrag naar haar en naar andere meisjes uit het dorp, zo stelt de rechter.

Grenzen overschreden

De hulpsint is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken, met een proeftijd van 3 jaar. Dat is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De rechter vindt dat de man grenzen heeft overschreden. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat hij geen strafblad heeft. Ook betuigde hij spijt en liet hij zich meteen onder behandeling stellen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!