Nieuws

Werkstraf voor mishandeling agenten bij Vitesse-PEC Zwolle

Een 18-jarige man uit Zwolle is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur voor de mishandeling van een agent na afloop van de voetbalwedstrijd Vitesse-PEC Zwolle. Dat gebeurde op 16 augustus vorig jaar in stadion GelreDome. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 18-jarige man uit Zwolle is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur voor de mishandeling van een agent na afloop van de voetbalwedstrijd Vitesse-PEC Zwolle. Dat gebeurde op 16 augustus vorig jaar in stadion GelreDome.
De man werd ervan verdacht een supportersbegeleidster van de politie op haar oor te hebben geslagen en gestompt. Toen twee andere agenten - ook actief als supportersbegeleider - de Zwollenaar wilden aanhouden, zou hij zich verzet hebben en geprobeerd hebben zich los te rukken.
De politierechter acht de mishandeling bewezen, maar dat geldt niet voor het verzet dat de man zou hebben getoond. Daarvoor spreekt de rechter hem vrij. Naast de werkstraf moet hij ook een schadevergoeding betalen.

Drie aanhoudingen

Volgens de politie verliep de wedstrijd rustig, maar werd het na afloop onrustig in het uitvak. Alle auto's van PEC Zwolle-supporters zijn onderzocht. In één auto zat een verdachte van de mishandeling en een andere inzittende werd aangehouden voor belediging. 
In de supportersbus werd later nog een van de verdachten van mishandeling aangehouden. Dinsdag stond alleen de 18-jarige verdachte voor de politierechter.

'Geen plaats voor onsportieve kereltjes'

Supporters van PEC Zwolle beklaagden zich na afloop van de wedstrijd over het optreden van de politie in GelreDome. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch liet toen op Twitter weten achter het politieoptreden te staan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!