Nieuws

De Stelling: 'Snoepgoed moet weg bij de kassa'

Het aantal mensen met overgewicht blijft stijgen en daar wil de gemeente Neder-Betuwe iets aan doen. Dat houdt in dat in ieder geval het snoepgoed bij de kassa's van supermarkten moet verdwijnen. Wat vind jij? Reageer op de Stelling van GLD. © Pixabay
ARNHEM - Het aantal mensen met overgewicht blijft stijgen en daar wil de gemeente Neder-Betuwe iets aan doen. Dat houdt in dat in ieder geval het snoepgoed bij de kassa's van supermarkten moet verdwijnen. Wat vind jij? Reageer op de Stelling van GLD.
De gemeente hoopt dat de maatregel mensen minder in de verleiding brengt om snoep te kopen. Wethouder Herma van Dijkhuizen ziet vooral veel jongeren met vette broodjes, zakken snoep en energiedrankjes de supermarkt uitkomen, zegt ze tegen De Gelderlander. Dat moet volgens haar minder worden op deze manier.
De supermarkten zien het weghalen van snoep bij de kassa niet zitten en veel klanten ook niet. De aanbieders krijgen steeds meer een handhavende rol met leeftijdscontroles voor tabak en alcohol. Er dan ook nog snoep bij? Dat gaat volgens hen te ver. 
Ook klanten vinden de maatregel betuttelend. Beide partijen vinden dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor wat ze eten. Ouders zouden gezonde voeding daarom ook mee moeten nemen in de opvoeding.
Wat vind jij? Moet een snoepje op zijn tijd kunnen of is het beter als er geen zoetigheid meer ligt bij de kassa? Reageer hieronder op de Stelling van GLD.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!