Gemeente Montferland

Carnavalsoptochten afgelast vanwege storm Dennis

Foto ter illustratie - ANP
De carnavalsoptochten in Herwen, Kilder en Westervoort gaan zondag niet door vanwege storm Dennis. Eerder werd al bekend dat de carnavalswagens niet mochten rijden, zaterdagavond werd duidelijk dat er door de optochten definitief een streep gaat.
KILDER - De carnavalsoptochten in Herwen, Kilder en Westervoort gaan zondag niet door vanwege storm Dennis. Eerder werd al bekend dat de carnavalswagens niet mochten rijden, zaterdagavond werd duidelijk dat er door de optochten definitief een streep gaat.
De optocht in Zeddam gaat vooralsnog wel door, maar zonder carnavalswagens. 'Wij gaan proberen om een representatieve tocht te doen zonder wagens', vertelt Jeroen Jansen van de optocht in Zeddam. Dat wordt dan een optocht met loopgroepen.
Bas Duis van carnavalsgroep Roekeloos is reëel. 'Je wil graag lopen, maar je wil ook niet dat het ten koste gaat van je wagen', aldus Duis. 'We hebben volgende week nog 3 optochten. Zeker die in Beek willen we niet missen, dat is ónze optocht! Sowieso gaan we morgen feesten. Dan zetten we de wagen in de opslag. Het feestje gaat door.'
De wagen was al klaar: maar blijft nu dus nog even binnen:
Carnavalsoptochten afgelast vanwege storm Dennis
Vanwege de storm heeft het KNMI code geel afgegeven; die waarschuwing geldt van 06.00 tot 15.00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!