Nieuws

Marktplaats-oplichtingszaak met bijna 50 gedupeerden voor rechter

Een 23-jarige man uit Velp moet deze maandag voor de rechter verschijnen voor oplichting via Marktplaats. Bijna 50 mensen zou hij van juli tot en met oktober 2015 hebben gedupeerd. © Pixabay
ZUTPHEN - Een 23-jarige man uit Velp moet deze maandag voor de rechter verschijnen voor oplichting via Marktplaats. Bijna 50 mensen zou hij van juli tot en met oktober 2015 hebben gedupeerd.
De verdachte zou op de advertentiewebsite meerdere goederen hebben aangeboden en een valse naam hebben gebruikt. De gedupeerden schreven bedragen variërend van enkele honderden euro's over op een bankrekening, maar kregen de goederen niet geleverd.
De man uit Velp zou bijna 4000 euro op de bankrekening van anderen hebben laten storten.

Katvanger

Zo werd er zo'n 3000 euro overgemaakt op de rekening van een 22-jarige man uit Huissen, die als een zogeheten katvanger gefunctioneerd zou hebben. Hij wordt ervan verdacht zijn rekeningnummer en pinpas beschikbaar gesteld te hebben aan de man uit Velp en twee medeverdachten uit Arnhem en Duiven.
Een vierde verdachte uit Arnhem, die in september 2015 via Marktplaats aangeboden goederen na betaling niet zou hebben geleverd, staat dinsdag terecht bij de rechtbank in Zutphen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!