Nieuws

'Gewapende overval' leidt agenten naar hennepkwekerij

De politie heeft donderdagavond min of meer bij toeval een hennepkwekerij gevonden in Eibergen. Dat gebeurde nadat agenten naar een melding van een gewapende woningoverval gingen. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
EIBERGEN - De politie heeft donderdagavond min of meer bij toeval een hennepkwekerij gevonden in Eibergen. Dat gebeurde nadat agenten naar een melding van een gewapende woningoverval gingen.
De bewoner van een woning aan de Beukenlaan zou rond 22.00 uur door twee personen met een vuurwapen zijn bedreigd. Hij wist te ontkomen en de daders zouden er vandoor zijn gegaan in een zwarte Peugeot.

Hennepkwekerij

De politie ging daarop met meerdere agenten naar de woning en trokken daarbij hun kogelwerende vesten aan. Bij het doorzoeken van de woning en omgeving troffen agenten de daders niet meer aan, maar ze kwamen wel een hennepkwekerij in de woning tegen.
De 300 wietplanten zijn vernietigd. Het is niet duidelijk van wie de kwekerij was. De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen met meer informatie contact op te nemen, bijvoorbeeld over de zwarte Peugeot die rond 22.00 uur door de wijk heeft gereden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!