Nieuws

Na 40 jaar is de molen in Beuningen weer compleet

Molen De Haag in Beuningen moest het 40 jaar lang zonder een molensteen doen. Die lag namelijk in de tuin van de buurman, die hem niet wilde afstaan. De huidige bewoners willen dat wel. En dus komt de molensteen weer terug waar hij vandaan kwam. © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Molen De Haag in Beuningen moest het 40 jaar lang zonder een molensteen doen. Die lag namelijk in de tuin van de buurman, die hem niet wilde afstaan. De huidige bewoners willen dat wel. En dus komt de molensteen weer terug waar hij vandaan kwam.
Met een hijskraan werd de 1500 kilo zware steen op zijn plek gezet. Molenaar Gerard Geerdink is dolblij dat de steen weer terug is. 'Als molenaar vind ik dit geweldig. De steen die er bij hoort hadden we al, dus het koppeltje is weer bij elkaar.'
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.
Na 40 jaar is de molen in Beuningen weer compleet
Naast de molensteen kwam er ook nog een oude as terug. Dat de onderdelen niet bij de molen hoorden, kwam omdat ze op de grond van de voormalige molenaar lagen, die er geen afstand van wilde doen. De huidige bewoners willen de onderdelen wel afstaan.
De molen gaat de steen niet echt gebruiken, het staat er puur decoratief.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!