Nieuws

'Een ongelooflijk verdrietig verhaal', minister bezoekt nabestaanden flatbrand Arnhem

Bloemen bij de school van het omgekomen jongetje.
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bezocht donderdagochtend de nabestaanden van de slachtoffers van de fatale flatbrand in de nieuwjaarsnacht in Arnhem. Ook sprak hij met betrokken hulpverleners. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bezocht donderdagochtend de nabestaanden van de slachtoffers van de fatale flatbrand in de nieuwjaarsnacht in Arnhem. Ook sprak hij met betrokken hulpverleners.
Bij de brand in de hal van het appartementencomplex aan het Gelderseplein kwamen een 39-jarige vader en zijn 4-jarige zoontje om. Zijn vrouw en dochter van 8 overleefden de brand en belandden in het ziekenhuis.

Jonge verdachten

Twee jonge jongens uit de flat zijn op nieuwjaarsdag aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij brandstichting met de dood tot gevolg. Zowel op hulpverleners als omwonenden maakte de brand grote indruk.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Diepe indruk

Minister Grapperhaus was donderdag voor een conferentie over radicalisering in Arnhem en maakte van de gelegenheid gebruik om met betrokkenen over de fatale brand te praten. 'Het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb ook gesproken met de nabestaanden en dat is een ongelooflijk verdrietig verhaal.'
Minister Grapperhaus over de gesprekken met betrokkenen:
'Een ongelooflijk verdrietig verhaal', minister bezoekt nabestaanden flatbrand Arnhem

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!