Nieuws

Dronken trucker zonder rijbewijs veroorzaakt dodelijk ongeluk

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nederland is in de nacht van woensdag op donderdag betrokken geweest bij een dodelijk ongeluk in het Duitse Gescher, net over de grens bij Winterswijk. © Omroep Gelderland
GESCHER - Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nederland is in de nacht van woensdag op donderdag betrokken geweest bij een dodelijk ongeluk in het Duitse Gescher, net over de grens bij Winterswijk.
De man verloor zijn lading, een container vol ijzer, op de snelweg. De container belandde op het wegdek en een andere vrachtwagenchauffeur kon die niet meer ontwijken. De 50-jarige Duitser botste ertegenaan en overleed ter plekke.

Dronken en geen rijbewijs

De Nederlander had zijn vrachtwagen na het ongeluk stilgezet op de vluchtstrook, ongeveer 500 meter verderop. Tijdens het onderzoek bleek dat de man dronken was en geen rijbewijs had. Het is nog niet duidelijk waardoor de container met ijzer loskwam.
Bij het ongeluk raakten vier anderen lichtgewond. Zij botsten tegen de vrachtwagen van de omgekomen Duitser.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!