Nieuws

Kinderlokker uit Wageningen vergreep zich aan jongens: vier jaar cel en tbs

Een 27-jarige man uit Wageningen lokte twee jongens met gratis games en probeerde een van hen daarna te verkrachten. Daarvoor kreeg hij donderdag vier jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Een 27-jarige man uit Wageningen lokte twee jongens met gratis games en probeerde een van hen daarna te verkrachten. Daarvoor kreeg hij donderdag vier jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd.
De man benaderde in november 2018 een 11-jarige jongen op straat. Hij vroeg of hij met hem mee wilde gaan voor gratis games. Vervolgens nam hij de jongen mee naar het bos, waar hij seksuele handelingen verrichte. De man stopte daar uiteindelijk mee omdat de jongen begon te huilen.
In mei 2019 ging het opnieuw mis. Weer benaderde de man een 11-jarige jongen op straat. Hij vroeg hem om mee te gaan voor een kaart van het spel Fortnite. Achter een zandberg deed hij opnieuw onzedelijke handelingen. Het kind rende daarna weg.

'Ouders stonden doodsangsten uit'

De rechtbank vindt dat er in november wel sprake is geweest van een poging tot verkrachting, maar dat kan niet worden vastgesteld bij het incident in mei. Wel wordt de man in die zaak veroordeeld voor aanranding.
De rechtbank vindt dat de man op 'doortrapte' wijze de slachtoffers heeft misleid door spelletjes aan te bieden. 'Hij maakte op deze manier misbruik van hun kwetsbaarheid en het vertrouwen dat ze in hem hadden. Ook de ouders van de jongens stonden enige tijd doodsangsten uit toen zij hoorden dat hun zoons waren meegegaan met een vreemde man en zij hen niet konden vinden.'

Tbs en schadevergoeding

Uit onderzoek van een psychiater en een psycholoog blijkt dat de man een stoornis heeft. Daarom krijgt hij naast de celstraf tbs met dwangverpleging. Verder moet hij de slachtoffers een schadevergoeding van in totaal bijna 6500 euro betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!