Nieuws

Provincie kapt bomen bij Vorden na storm

Gelderland moet met spoed een zevental bomen kappen langs de N319 bij Vorden. Volgens de provincie is door de storm van afgelopen weekend een gevaarlijke situatie ontstaan. © REGIO8 (archief
VORDEN - Gelderland moet met spoed een zevental bomen kappen langs de N319 bij Vorden. Volgens de provincie is door de storm van afgelopen weekend een gevaarlijke situatie ontstaan.
'De storm van afgelopen weekend heeft bij deze bomen geleid tot extra schade', zo laat de provincie Gelderland weten. 'Zij vormen een groot risico voor de weggebruiker.' Het gaat in totaal om zeven bomen aan de noordzijde van de N319 tussen Ruurlo en Vorden, ter hoogte van landgoed De Wiersse. De kap zal vrijdag plaatsvinden, volgens de provincie ook met het oog op de mogelijke nieuwe storm van aankomend weekend.
Storm Ciara trok afgelopen weekend over Nederland en zorgde ook in de Achterhoek voor overlast. Zo werd de carnavalsoptocht in Braamt afgeblazen en kregen gemeenten en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland veel meldingen binnen.