Nieuws

Huh? 'Welkom, welcome, willkommen, au revoir'

De gemeente Lingewaard heeft beslag weten te leggen op een eervolle vermelding bij de verkiezing 'Taalvout van 2019'. De gemeente heette tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars in drie talen welkom. Fransen moesten het doen met een 'Tot Ziens.' © website Taalvoutjes
BEMMEL - De gemeente Lingewaard heeft beslag weten te leggen op een eervolle vermelding bij de verkiezing 'Taalvout van 2019'. De gemeente heette tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars in drie talen welkom. Fransen moesten het doen met een 'Tot Ziens.'
'Welkom. Welcome. Willkommen. Au revoir. Gemeente Lingewaard', stond in grote letters te lezen op een bord langs de kant van de weg. De tekst stond te lezen naast een gigantisch stel wandelschoenen. Het had er alle schijn van dat men in Lingewaard de Franstaligen liever zag gaan, dan komen.
Het bord levert Lingewaard de zesde plaats op in de verkiezing 'Taalvout van 2019'. Die verkiezing is een initiatief van het humoristische taalplatform Taalvoutjes.

Graag tot ziens

Toen in juli op Twitter foto's van het bord verschenen, met de vraag of Fransen niet welkom waren, haastte de gemeente zich te reageren: 'Natuurlijk ook van harte welkom en bienvenue aan de Fransen! En we zien ze graag weer terug in ons mooie Lingewaard. Au revoir!
De eerste plaats ging naar een waarschuwingsbord waarop in het Engels, Frans en Nederlands wordt gewaarschuwd voor drijfzand. Duitsers worden daar 'Herzlich wilkommen' geheten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!