Nieuws

Gemeente Barneveld gaat fietsen verwijderen

BARNEVELD - Als je vanaf maart gaat stappen in Barneveld, moet je goed opletten waar je je fiets stalt. De gemeente gaat tweewielers die buiten de stallingen zijn geplaatst, verwijderen.
De kosten voor het weghalen, vervoer en de opslag is voor rekening van de fietseigenaar. Als je fout gestalde fiets wordt meegenomen, betaal je volgens de gemeente ongeveer vijftien euro om deze weer terug te krijgen. 

Onveilige situaties

De maatregel geldt voor fietsen rond het uitgaansgebied bij de Nieuwe Markt. Omwonenden van het zogeheten Horecaplein in Barneveld hebben volgens de gemeente in de weekenden overlast van her en der gestalde (brom)fietsen. Ook kunnen fout geparkeerde fietsen voor onveilige situaties zorgen. 
Om overlast tegen te gaan, wordt de parkeerplaats op de Nieuwe markt elk weekend ingericht als fietsenstalling. De gemeente gaat de komende periode flyers uitdelen aan het uitgaanspubliek om kenbaar te maken dat ze gaat controleren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!