Nieuws

RTV Favoriet weer in de lucht na fout bij ontmanteling radiopiraat

De Martinikerk in Doesburg.
RTV Favoriet is weer in de lucht. Dat meldt de lokale omroep voor de Liemers woensdag. Favoriet was enkele dagen niet te ontvangen in de omgeving van Doesburg nadat hun zendapparatuur in beslag was genomen bij de ontmanteling van een radiopiraat. © Omroep Gelderland
DOESBURG - RTV Favoriet is weer in de lucht. Dat meldt de lokale omroep voor de Liemers woensdag. Favoriet was enkele dagen niet te ontvangen in de omgeving van Doesburg nadat hun zendapparatuur in beslag was genomen bij de ontmanteling van een radiopiraat.
De apparatuur van de zender verdween nadat het Agentschap Telecom radiopiraat De Mosterdboer uit de lucht haalde. Dat gebeurde maandagmiddag in de Martinikerk in Doesburg.
De in beslag genomen spullen zaten op zo'n honderd meter hoogte, net iets onder de top van de kerktoren. Mogelijk is per abuis ook de apparatuur van de lokale omroep meegenomen.

Geen onherstelbare schade

RTV Favoriet laat weten in Doesburg weer zoals gebruikelijk te ontvangen te zijn op 104.9 FM. Ook is er geen onherstelbare schade aangetroffen in de ruimte waar de apparatuur stond. Een vrijwilliger van het Rode Kruis heeft de omroep geholpen aan een nieuwe zender en router.
Hoe het kon dat ook de spullen van de lokale omroep in beslag zijn genomen, wordt onderzocht, zo gaf de gemeente dinsdag aan. RTV Favoriet gaat uit van een fout.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!