Nieuws

Bestelbus rijdt huis binnen: boete, werkstraf en 5 dagen cel

Een 42-jarige man uit Kootwijkerbroek is door de rechtbank veroordeeld voor het vernielen van twee huizen, een auto, een schutting en een voortuin. © Omroep Gelderland
KOOTWIJKERBROEK - Een 42-jarige man uit Kootwijkerbroek is door de rechtbank veroordeeld voor het vernielen van twee huizen, een auto, een schutting en een voortuin.
Hij krijgt een celstraf van 60 dagen, waarvan 55 voorwaardelijk. Bovendien moet hij een taakstraf van 60 uur uitvoeren. De man moet aan de benadeelden ook een schadevergoeding van in totaal ruim 7500 euro betalen.
De man kwam op 8 november 2018 met zijn bestelbus eerst tegen één van de woningen tot stilstand. In plaats van uit te stappen reed hij door. Hij ramde een luifel en reed door een voortuin waar hij bomen en planten vernielde en de man reed ook tegen een schutting.
Daarna reed de man tegen een garagedeur aan waarachter een auto stond. Ten slotte reed de man nog een keer tegen het huis waar hij al eerder tegen tot stilstand kwam. De achterkant van zijn bestelbus stond 20 centimeter in de woonkamer.

Cannabisgebruik

De man verzette zich ook tegen de politie toen zij hem wilden aanhouden. Volgens zijn advocaat had de man geen schuld vanwege niet-aangeboren hersenletsel. De rechtbank geloofde dat niet omdat de man zelf in meerdere verklaringen zei dat hij cannabis gerookt had voor hij instapte.
Twee weken eerder veroorzaakte hij ook al een aanrijding nadat hij cannabis had gebruikt. De rechtbank verklaarde de man wel verminderd toerekeningsvatbaar vanwege het niet-aangeboren hersenletsel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!