Nieuws

Bronckhorst naar rechter om toegankelijkheid kasteel Vorden

Mogen wandelaars wel of niet wandelen over het terrein van kasteel Vorden? De afgelopen weken is duidelijk geworden dat de eigenaar het terrein afsluit. Omdat gesprekken niets opleveren stapt de gemeente Bronckhorst nu naar de rechter. © Gemeente Bronckhorst
VORDEN - Mogen wandelaars wel of niet wandelen over het terrein van kasteel Vorden? De afgelopen weken is duidelijk geworden dat de eigenaar het terrein afsluit. Omdat gesprekken niets opleveren stapt de gemeente Bronckhorst nu naar de rechter.
De gemeente wil dat de rechter een uitspraak doet over het wel of niet toegankelijk zijn van het terrein rondom het kasteel. Toen dat een nieuwe eigenaar kreeg, zijn er met de gemeente Bronckhorst afspraken gemaakt over de toegankelijkheid van het terrein rondom het kasteel. 
Omdat beide partijen hierover een andere mening hebben, zijn er daarna nog verschillende gesprekken gevoerd. Eind vorig jaar hebben de gemeente en de eigenaar afgesproken dat het terrein mag worden afgesloten met een slagboom en een hek, maar het pad over het terrein moest toegankelijk blijven voor voetgangers.
Volgens Bronckhorst is deze afspraak de afgelopen weken niet nagekomen en daarom moet de rechter nu duidelijkheid geven over wat er in de afspraken staat die bij de verkoop getekend zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!