Instellingen

Deze hangplek 2.0 is van alle gemakken voorzien

De Arnhemse wijk Schuytgraaf is een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren rijker. De plek is van alle gemakken voorzien: zonnepanelen op het dak, wifi, verlichting en een draadloos oplaadpunt. © Wijkagenten Schuytgraaf Facebook

ARNHEM - De Arnhemse wijk Schuytgraaf is een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren rijker. De plek is van alle gemakken voorzien: zonnepanelen op het dak, wifi, verlichting en een draadloos oplaadpunt.

De nieuwe jongerenontmoetingsplek, kortweg JOP, heeft het allemaal. De gemeente heeft de JOP geplaatst naast sport- en speeltoestellen aan de Achterstraat, vlak bij het fietstunneltje naar Elderveld.

Het ziet er uit als een huisje zonder muren, maar met een dak en banken waar een hele groep kan zitten. Het staat een beetje van de bebouwing af, zodat de jongeren wat privacy hebben en niet in de wijk hoeven te hangen. Het huisje kwam er na overleg met de jongeren.

Niet vernielen

De wijkagenten van Schuytgraaf zijn er blij mee, laten ze via Facebook weten. 'We hebben er even op moeten wachten, maar de nieuwe JOP is geplaatst', schrijven ze. En ze voegen daar drie uitroeptekens aan toe.

Ze doen ook nog een oproep met de hashtag #vernieleniszokinderachtig: 'Heel veel plezier er mee en laten we de boel heel houden.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!