Nieuws

Celstraffen geëist tegen inbrekersbende

Archiefbeeld
Vier mannen tussen de 18 en 20 jaar uit Amersfoort moeten de gevangenis in, als het aan justitie ligt. Ze worden verdacht van elf inbraken in onder meer Ede, Barneveld, Elburg, Nijkerk en Nunspeet.
UTRECHT - Vier mannen tussen de 18 en 20 jaar uit Amersfoort moeten de gevangenis in, als het aan justitie ligt. Ze worden verdacht van elf inbraken in onder meer Ede, Barneveld, Elburg, Nijkerk en Nunspeet.
De verdachten stonden dinsdag voor de rechter in Utrecht. De inbraken werden gepleegd in 2018 en 2019. Er werden waardevolle spullen buitgemaakt, zoals sieraden en gegevensdragers met foto's. Dat had volgens het Openbaar Ministerie (OM) grote impact op de slachtoffers.
Daarnaast rekent het OM het de verdachten zwaar aan dat ze in een georganiseerd verband te werk gingen. Het OM vindt dat ze een criminele organisatie vormden.
Tegen de hoofdverdachte is 28 maanden gevangenisstraf geëist. De andere drie hebben 15 en twee keer 18 maanden jeugddetentie tegen zich horen eisen. Ze waren bij sommige overvallen nog minderjarig. 
De rechtbank doet 10 maart uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!