Nieuws

Aan deze eisen moet de nieuwe burgemeester van Hattem voldoen

Hattem zoekt een verbindende burgemeester, die veel contact heeft met de inwoners van de Hanzestad. Dat blijkt uit de profielschets, die dinsdagavond door de gemeenteraad werd gepresenteerd. Inwoners van Hattem zoeken vooral een vooruitstrevende burgemeester. © Omroep Gelderland
HATTEM - Hattem zoekt een verbindende burgemeester, die veel contact heeft met de inwoners van de Hanzestad. Dat blijkt uit de profielschets, die dinsdagavond door de gemeenteraad werd gepresenteerd. Inwoners van Hattem zoeken vooral een vooruitstrevende burgemeester.
Nadat oud-burgemeester Jan Willem Wiggers begin september aankondigde later die maand te vertrekken uit Hattem, moest de stad hals over kop op zoek naar een nieuwe burgemeester.
Een van de eerste stappen in dat proces is het opstellen van een profielschets: wat voor eigenschappen moet de nieuwe burgemeester hebben? Die profielschets werd dinsdagavond aangeboden aan de Commissaris van de Koning, die de sollicitatieprocedure zal leiden.

Meer debat

Uit de profielschets valt op te maken dat de gemeenteraad iemand zoekt die de verbinding met andere gemeenten zal leggen. Daarmee sluit Hattem naadloos aan op het rapport van de provinciale verkenners, die pleiten voor een intensievere samenwerking met regiogemeenten.
Daarnaast hoopt de raad dat de nieuwe burgemeester zal helpen goede debatten te voeren in de vergaderingen. 'De debatcultuur mag zich in Hattem nog wat verder ontwikkelen', is te lezen in de profielschets. Bij het leiden van de vergaderingen moet de burgemeester kunnen 'relativeren met humor'.

Veel contact met burgers

Ook inwoners van Hattem werd gevraagd wat ze hopen en verwachten van de nieuwe burgemeester. Daaruit komt naar voren dat de Hattemers hopen op een vooruitstrevende burgemeester, met oog voor toekomstige problemen. Ze hopen een burgervader of -moeder te zien, die veel in contact staat met de samenleving. 
De komende tijd kan iedereen solliciteren op deze functie. Na een selectieprocedure hoopt Hattem in september de nieuwe burgemeester te verwelkomen.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.