Nieuws

Discriminatie van Chinezen in Wageningen, ook burgemeester spreekt afschuw uit

Burgemeester Geert van Rumund en de universiteit van Wageningen roepen, samen met de corporatie achter een studentenflat in de stad, iedereen op afstand te nemen van discriminerende uitingen tegen Chinezen. © Facebook
WAGENINGEN - Burgemeester Geert van Rumund en de universiteit van Wageningen roepen, samen met de corporatie achter een studentenflat in de stad, iedereen op afstand te nemen van discriminerende uitingen tegen Chinezen.
Dat doen ze in reactie op dergelijke beledigingen in een gebouw voor studentenhuisvesting in de gemeente. Ze zijn ontzet, zeggen ze in een verklaring op de site van de universiteit.

'Sterf Chinezen'

In de studentenflat bleken in de nacht van 8 op 9 februari teksten als 'Sterf Chinezen' en 'Chinese Corona' te zijn aangebracht. Een lift was bevuild met uitwerpselen en een Chinese vlag was van een kamerdeur getrokken.
Van Rumund, het bestuur van Wageningen University & Research en corporatie Idealis spreken van hatelijke acties in de studentenhuisvesting Bornsesteeg.

Duizend Chinezen in Wageningen

'Deze acties weerspiegelen niet de Wageningse cultuur van tolerantie en intercultureel respect. Er is geen ruimte voor hatelijk en discriminerend gedrag in onze stad en op onze universiteit waar 110 nationaliteiten op een vreedzame en tolerante manier samenleven en werken', zo luidt de verklaring.
Op de universiteit studeren 13.000 mensen, onder wie een kleine duizend Chinezen, aldus een woordvoerder.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!