Nieuws

Meerdere kogelgaten in chalet op probleemcamping: 'Nu wordt het serieus'

Een bewoner van camping Maaszicht in Kerkdriel is zich maandagmiddag rot geschrokken. In het raam van zijn chalet zitten vijf(!) kogelgaten. © eigendom van recreant
KERKDRIEL - Een bewoner van camping Maaszicht in Kerkdriel is zich maandagmiddag rot geschrokken. In het raam van zijn chalet zitten vijf(!) kogelgaten.
'Nu wordt het wel echt serieus', laat hij aan de telefoon weten. 'Ik voel me bedreigd.' Toch blijft hij als een van de weinige recreanten zijn contract uitzitten. 'Mij pesten ze niet weg.'
Het is al maanden onrustig op de camping, sinds de overname door nieuwe eigenaar EuroParcs. Zo gingen meerdere chalets in vlammen op. De nieuwe eigenaar heeft de camping zo goed als leeggehaald en wil er een luxe resort van maken. Nu woont er nog een klein groepje bewoners en recreanten die tot 31 december 2020 mogen blijven.

'Alle normale mensen zijn nu weg'

Volgens de recreant is het burgemeester Henny van Kooten niet gelukt met de overname van de camping de criminaliteit te bestrijden. 'Alle normale mensen zijn nu weg, alleen de huizen van criminelen blijven staan.' De gemeente laat weten dat burgemeester Van Kooten verdere berichtgeving van de politie en het politieonderzoek afwacht. 
Een paar weken geleden deed de burgemeester wel een uitspraak toen er bij hem op de stoep een granaat werd gevonden. Hij liet toen weten niet uit te sluiten dat de granaat voor hem bedoeld was.
'Ik sluit regelmatig drugspanden en ook een camping waar criminele activiteiten plaatsvonden en waar ook de Mocro-maffia zat,' vertelde hij aan Omroep Gelderland. De politie doet nog onderzoek naar de vondst van de granaat. 

Zie ook: