Nieuws

Zaltbommelse jongeren krijgen alcohol vaak gewoon mee

Een biertje in het dorpshuis of een fles Bacardi bij de slijterij. Jongeren onder de 18 jaar hoeven in de gemeente Zaltbommel hun legitimatie vaak niet te laten zien als ze alcohol kopen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente. © Pixabay
ZALTBOMMEL - Een biertje in het dorpshuis of een fles Bacardi bij de slijterij. Jongeren onder de 18 jaar hoeven in de gemeente Zaltbommel hun legitimatie vaak niet te laten zien als ze alcohol kopen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente.
Voornamelijk restaurants en cafetaria leven de regels niet na. Slechts in een van de vijf gevallen werd er gevraagd om legitimatie.
De naleving van de leeftijdsgrens werd onderzocht met 'mysterykids'. Zij probeerden alcohol te kopen onder begeleiding van een volwassene.

Onder het landelijk gemiddelde

Zaltbommelse supermarkten leven de regels het beste na. Bij ruim de helft van de controles vroegen werknemers jongeren die 'undercover' alcohol kochten hun legitimatie te laten zien. Toch ligt ook dat percentage onder het landelijke gemiddelde. 
Het college wil de raad voorleggen een plan van aanpak te maken om de situatie te verbeteren. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!