Nieuws

Vrachtwagen kantelt op A12, snelweg weer vrij

De snelweg A12 richting Utrecht was maandagmiddag bij Ede urenlang geblokkeerd door een gekantelde vrachtwagen. Volgens Rijkswaterstaat reed verkeer weer rond 18.45 uur. © Persbureau Heitink
EDE - De snelweg A12 richting Utrecht was maandagmiddag bij Ede urenlang geblokkeerd door een gekantelde vrachtwagen. Volgens Rijkswaterstaat reed verkeer weer rond 18.45 uur.
Wegens een reparatie van de berm was op dat moment de rechterrijstrook nog dicht voor verkeer.
De vrachtwagen was betrokken bij een aanrijding en viel om. De combinatie lag dwars over de snelweg. De ANWB adviseerde het verkeer richting Utrecht en Amersfoort via Apeldoorn (via A50 en A1) te rijden.

'Het is één grote puinbak'

In Ede zorgde de stremming op de A12 voor een verkeersinfarct. Iemand op Twitter meldde: 'Wij zijn net 1 uur en 45 minuten bezig geweest om de Frankeneng af te komen. Totale anarchie op de Willem Dreeslaan. Stoplichten worden genegeerd. Kruisingen dichtgezet. Iedereen wil vooruit, niemand boeit op welke manier. Waar zijn verkeersregelaars. Het is één grote puinbak.'
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Vrachtwagen kantelt op A12, snelweg tot na avondspits dicht
De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval lichtgewond. Hij vervoerde beton.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!