Nieuws

Zware ochtendspits verwacht vanwege harde wind

Automobilisten moeten maandag rekening houden met een zware ochtendspits vanwege de harde wind. 'We verwachten een onstuimige dag met windstoten tot 100 kilometer per uur. Het is vooral heel verraderlijk', waarschuwt de ANWB. In onze provincie geldt tot het einde van de ochtend code geel. © archief ANP
ARNHEM - Automobilisten moeten maandag rekening houden met een zware ochtendspits vanwege de harde wind. 'We verwachten een onstuimige dag met windstoten tot 100 kilometer per uur. Het is vooral heel verraderlijk', waarschuwt de ANWB. In onze provincie geldt tot het einde van de ochtend code geel.
In Gelderland was zondagavond tot 23.00 uur code oranje van kracht vanwege de storm Ciara. De ANWB adviseerde iedereen niet de weg op te gaan als het niet strikt noodzakelijk was.
Voor maandagochtend geeft de ANWB geen advies. De verkeersdienst denkt niet dat filerecords zullen worden verbroken. 'De maandag is niet de drukste dag van de week en februari is ook niet de drukste maand, maar het zal zeker een zware spits worden', aldus een woordvoerder.

Ook problemen op het spoor

Wie maandagochtend met de trein gaat, moet ook rekening houden met vertraging. Op verschillende plaatsen heeft de storm voor schade aan het spoor gezorgd. Spoorbeheerder ProRail kan niet garanderen dat alle problemen in de ochtend zijn opgelost.
De NS adviseert reizigers om kort voor vertrek de actuele informatie op de reisplanner te raadplegen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!