Nieuws

Voetbal en hockey afgelast vanwege storm Ciara

Vanwege de verwachte storm Ciara zijn zondag alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Dat meldt de KNVB. In Gelderland gaat het om honderden wedstrijden. Ook in de eredivisie wordt er niet gevoetbald. De hockeybond heeft ook zaalwedstrijden afgelast. © Pixabay
ARNHEM - Vanwege de verwachte storm Ciara zijn zondag alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Dat meldt de KNVB. In Gelderland gaat het om honderden wedstrijden. Ook in de eredivisie wordt er niet gevoetbald. De hockeybond heeft ook zaalwedstrijden afgelast.
Op het hoogste niveau gaat het om vier duels: FC Utrecht - Ajax, AZ - Feyenoord, Sparta Rotterdam - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente.
De KNVB zegt de beslissing te hebben genomen na uitvoerig overleg met de clubs, gemeenten en politie. Wegens de verwachte weersomstandigheden kan de veiligheid van supporters en spelers niet worden gegarandeerd.

Hockey

Hockeybond KNHB laat weten dat zelfs zaalwedstrijden niet doorgaan. De bond stelt de veiligheid van reizende spelers en toeschouwers naar sporthallen voorop.

Code oranje

In Gelderland is zondagavond code oranje van kracht vanwege de verwachte storm Ciara. Dat meldt het KNMI. De waarschuwing geldt tussen 20.00 en 23.00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!