Nieuws

Arnhem controleert horecazaken op illegaal gokken

De gemeente Arnhem is vrijdagavond onaangekondigd op controle gegaan bij drie horecazaken in de wijk Malburgen. In die zaken is mogelijk sprake van illegale gokpraktijken, aldus de gemeente. © ANP
ARNHEM - De gemeente Arnhem is vrijdagavond onaangekondigd op controle gegaan bij drie horecazaken in de wijk Malburgen. In die zaken is mogelijk sprake van illegale gokpraktijken, aldus de gemeente.
Een team van de politie, de Kansspelautoriteit en de afdeling handhaving van de gemeente Arnhem gingen bij de zaken langs. Die kregen al eerder een waarschuwing van burgemeester Ahmed Marcouch.
Het vermoeden is dat de horecazaken de gelegenheid bieden om illegaal op sportwedstrijden te gokken. 'Illegaal gokken ontwricht gezinnen en wijken. Daarom zitten we er bovenop om deze vormen van criminaliteit uit onze wijken te bannen', zeg Marcouch.
De controle bracht vrijdagavond geen strafbare zaken aan het licht. De gemeente Arnhem zegt dat er meer controles op illegaal gokken op stapel staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!