Nieuws

Zeven jaar cel en tbs voor verkrachting 68-jarige vrouw

Een 27-jarige man uit Sint-Maarten is vrijdag veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs voor poging tot doodslag en verkrachting van een 68-jarige vrouw in Arnhem. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 27-jarige man uit Sint-Maarten is vrijdag veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs voor poging tot doodslag en verkrachting van een 68-jarige vrouw in Arnhem.
Volgens de rechtbank is de man verminderd toerekeningsvatbaar, heeft hij een gebrekkige ontwikkeling en een matige verstandelijke beperking. Ook is er sprake van een 'ernstige cocaïneverslaving en een matige alcoholverslaving'.
Het incident vond plaats op Eerste Kerstdag in 2018 aan de Rosendaalseweg. Daar pakte hij de vrouw van achter beet en bedreigde haar met een mes. De vrouw werd de bosjes ingetrokken, mishandeld en bijna gewurgd met de capuchon van haar jas. Ze raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Altijd ontkend

De man was op dat moment nog maar een paar maanden in Nederland. Hij heeft altijd ontkend. Maar er is sperma op en in het lichaam van de vrouw gevonden en op zijn lichaam is DNA van het slachtoffer aangetroffen, volgens justitie.
De vrouw krijgt 30.000 euro schadevergoeding van de dader. Tegen de man was negen jaar geëist. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!