Nieuws

Sterk spelend NEC haalt flink uit tegen Telstar

NEC heeft eindelijk weer eens gewonnen. Uit tegen Telstar liep de score zelfs op tot 1-7. © Broer van den Boom
VELSEN-ZUID - NEC heeft eindelijk weer eens gewonnen. Uit tegen Telstar liep de score zelfs op tot 1-7.
NEC begon met de eigen talenten Ole Romeny en Dirk Proper in de basis in plaats van Jonathan Okita en Etien Velikonja. Het duo bracht meer voetbal in de ploeg. De Nijmegenaren openden sterk en al na acht minuten was het raak. Ole Romeny verlengde bij de eerste paal een hoekschop van Jellert Van Landschoot.

Gallery play

Daarna bleef NEC superieur, al waagden sommige spelers zich wat veel aan gallery play met panna's en andere trucjes. En de eerste kans van Telstar betekende meteen 1-1 via Tavsan. Maar NEC sloeg direct terug. Anthoiny Musaba brak uit over rechts en pegelde de bal hoog in het doel.
Meteen daarna schoot Zian Flemming een vrije trap via de paal binnen. Op slag van rust werd het zelfs 1-4 toen Flemming een uitstekende voorzet van Musaba in het doel werkte.

Nog een drie doelpunten

Na rust verrichte Mattijs Branderhorst een belangrijke redding na een inzet van Gilmour. Verder gebeurde er weinig, NEC liet de teugels wat vieren. Maar het werd wel 1-5 toen Rens van Eijden raak kopte uit een hoekschop. Kort daarop haalde Bart van Rooij een bal van de lijn. NEC controleerde het duel verder zonder problemen. In de slotminuten werd het nog 1-6 door een een eigen doelpunt en via invaller Ayman Sellouf viel nummer zeven. Door de overwinning stijgt NEC naar de negende plaats, die aan het einde van het seizoen net goed zou zijn voor deelname aan de play-offs.
Dirk Proper en Ole Romeny waren na afloop dik tevreden over de riante zege:
Dirk Proper: 'Als je met 1-7 wint, mag je zeker niet klagen'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!