Nieuws

Tweede Kamer wil opheldering over dumping granuliet

De stort van honderdduizenden tonnen granuliet in waterplas 'Over de Maas' bij Alphen zorgt voor veel commotie. De Tweede Kamer wil er opheldering over. © Omroep Gelderland
ALPHEN - De stort van honderdduizenden tonnen granuliet in waterplas 'Over de Maas' bij Alphen zorgt voor veel commotie. De Tweede Kamer wil er opheldering over.
De Kamer wil van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Stientje van Veldhoven van Milieu en Wonen uitleg over de zaak. GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger dringt aan op een hoorzitting met alle betrokkenen.
In het televisieprogramma Zembla bleek donderdagavond dat de top van Rijkswaterstaat eigen ambtenaren zwaar onder druk heeft gezet. Ze moesten granuliet dumpen bij Alphen, nadat de ambtenaren de verzoeken hiertoe een paar keer hadden afgewezen. 

Afgekeurd

Granuliet is een afvalstof die vrijkomt bij het bewerken van graniet en zandsteen. Het Amsterdamse bedrijf Graniet Import Benelux wilde dat storten, maar ambtenaren van Rijkswaterstaat keurden het afval steeds af.
Waar het bedrijf het afval kwalificeerde als grond, waren de ambtenaren het daar niet mee eens.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!