Nieuws

Brand in flatgebouw in Apeldoorn, bewoners huizen uit

De brandweer in Apeldoorn bluste woensdagavond een brand in een flat aan de Snijdersplaats. Die woedde in een kelderbox op de begane grond. De brandweer haalde samen met de politie twee personen uit hun woningen. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De brandweer in Apeldoorn bluste woensdagavond een brand in een flat aan de Snijdersplaats. Die woedde in een kelderbox op de begane grond. De brandweer haalde samen met de politie twee personen uit hun woningen.
Er was veel rookontwikkeling. Volgens een videocorrespondent had een bewoonster rook ingeademd en moest ze worden behandeld door ambulancepersoneel. Een brandweerman zou 'niet lekker zijn geworden'. 
Enkele flatbewoners gingen op eigen gelegenheid naar een nabijgelegen pizzeria. Volgens de brandweer konden andere bewoners veilig in hun woning blijven.
Met ventilatoren werd de rook uit de flat geblazen. Omwonenden konden daarvan enige hinder ervaren, waarschuwde de brandweer op Twitter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!