Nieuws

De Stelling: 'Ik vind het heerlijk dat supermarkten tot 22.00 uur open zijn!'

Het aantal supermarkten dat doordeweeks tot 22.00 uur geopend is, groeit hard. Eén op de zeven supermarkten in Nederland houdt de deuren doordeweeks tot laat open. Waarom? De winkeliers zeggen in te spelen op de behoefte van de klant. Een goede zaak? Reageer hier op De Stelling van GLD. © Pixabay
Het aantal supermarkten dat doordeweeks tot 22.00 uur geopend is, groeit hard. Eén op de zeven supermarkten in Nederland houdt de deuren doordeweeks tot laat open. Waarom? De winkeliers zeggen in te spelen op de behoefte van de klant. Een goede zaak? Reageer hier op De Stelling van GLD.
Nog even snel wat lekkers in huis halen voor 's avonds op de bank, of lekker buiten de drukte om je wekelijkse boodschappen doen: veel klanten zijn er blij mee, maar vakbonden hebben hun twijfels. Zij zeggen dat jonge werknemers en kleine winkeliers de dupe zijn van deze ontwikkeling. 
De website Openingstijden.nl hield de afgelopen 5 jaar de ontwikkeling van sluitingstijden van supermarkten in de gaten. Eerst was 18.00 uur heel gebruikelijk, daarna werd het 20.00 of 21.00 uur en nu lijkt 22.00 uur het nieuwe normaal te worden.
Het aantal supermarkten dat tot 22.00 uur open blijft is in de afgelopen 5 jaar bijna verdubbeld.
Hoe denk jij over deze ontwikkeling? Is het een goede zaak dat supermarkten steeds vaker tot laat open zijn? Reageer hieronder op onze stelling.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!