Nieuws

Cabaretier Martijn Koning neemt rust: 'Anders heet mijn volgende show Koning van de Burnout'

Cabaretier Martijn Koning zet voorlopig een streep door zijn nieuwste theatershow Koning van de Toekomst. Alle optredens in de komende vier maanden zijn geannuleerd, waaronder zes in onze provincie. © ANP
HATTEM - Cabaretier Martijn Koning zet voorlopig een streep door zijn nieuwste theatershow Koning van de Toekomst. Alle optredens in de komende vier maanden zijn geannuleerd, waaronder zes in onze provincie.
Koning (41) is zichzelf 'een klein beetje voorbij gehold', zegt hij in een verklaring. Drie shows in een jaar zijn volgens hem te veel gebleken. 'Voor Koning van de Toekomst heb ik meer tijd nodig. Anders heet mijn volgende show Koning van de Burnout.'

Geld terug

De in Hattem opgegroeide cabaretier zegt meer tijd te nemen voor het schrijven en ontwikkelen van de show. Hij zou de komende maanden onder meer in Apeldoorn, Groesbeek, Barneveld, Tiel, Nijmegen en Wageningen optreden. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.
Koning mocht afgelopen jaar de Oudejaarsconference verzorgen. Die show haalde tegenvallende kijkcijfers en kreeg ook kritiek van veel mensen die er niet om konden lachen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!