Nieuws

Feesten kan nu tot in de late uurtjes bij Bar De Groen

Bar De Groen aan het Arnhemse Kleine Oord, naast het bekende 'feestaardvarken', mag tien tot twaalf keer per jaar tot 4.00 uur openblijven voor 'culturele avonden'. Dat besloot het Arnhemse college. Wel wordt daarbij getoetst op onder meer geluid, de aan- en afvoer van bezoekers en veiligheid. © Pxhere
ARNHEM - Bar De Groen aan het Arnhemse Kleine Oord, naast het bekende 'feestaardvarken', mag tien tot twaalf keer per jaar tot 4.00 uur openblijven voor 'culturele avonden'. Dat besloot het Arnhemse college. Wel wordt daarbij getoetst op onder meer geluid, de aan- en afvoer van bezoekers en veiligheid.
Door De Groen aan te wijzen als culturele instelling kunnen ze van deze ontheffing gebruikmaken. De kunstzinnige instelling had hierom gevraagd 'voor hun jongste generatie bezoekers'.

'Drinken koffie zonder resultaat'

In december lieten ze nog aan wethouder Hans de Vroome weten 'buitengewoon teleurgesteld' te zijn. 'Wij praten nu maanden met ambtenaren, drinken koffie en worden links en rechts geaaid en zoet gehouden. Maar er is geen enkel resultaat.'
Dat resultaat is er nu dus wel. Met dit besluit wil De Vroome de organisatie 'faciliteren in haar cultureel ondernemerschap'. Volgens de wethouder draagt De Groen bij aan de Arnhemse binnenstadambities van 'place to buy, naar place to meet'.

Popconcerten of alternatieve dancefeesten

Bij de onderneming vinden onder meer tentoonstellingen, rondleidingen en culturele bijeenkomsten plaats. De ruimere openingstijden op de culturele avonden moet het aanbod 'verruimen en uitdiepen'. Daarbij kun je volgens de gemeente denken aan popconcerten, alternatieve dancefeesten of een poëzienacht.
De afspraken zullen na een jaar worden geëvalueerd.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.