Nieuws

EOD rukt uit voor explosief in Vaassen, omgeving weer vrijgegeven

Bij een bedrijfspand op een industrieterrein aan de Riezebosweg in Vaassen is rond 13.30 uur een verdacht voorwerp aangetroffen. Het gaat volgens de politie om een explosief, dat door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is veiliggesteld. © Luciano de Graaf
VAASSEN - Bij een bedrijfspand op een industrieterrein aan de Riezebosweg in Vaassen is rond 13.30 uur een verdacht voorwerp aangetroffen. Het gaat volgens de politie om een explosief, dat door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is veiliggesteld.
Uit veiligheidsoverwegingen werd het gebied rondom de Riezebosweg afgezet. Even voor 15.00 uur werd de omgeving weer vrijgegeven. De politie start een onderzoek naar de herkomst van het explosief.

'Handgranaat in een auto'

Volgens een correspondent lag het explosief in een rode auto, die achter een autoschadebedrijf geparkeerd stond. Volgens de eigenaar van Motorservice Oscar Goos zou het gaan om een handgranaat. De politie wil dit niet bevestigen.
Ook de brandweer en ambulance werden uit voorzorg opgeroepen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!