Nieuws

Celstraffen geëist na vondst amfetaminelab in Nijmegen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag celstraffen van 9 maanden tot 4 jaar geëist voor betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs in een amfetaminelab aan de Kerkenbos in Nijmegen. De verdachten zijn vijf mannen tussen de 28 en 57 jaar uit Tiel, Nijmegen en Rotterdam. © Fernando Bot / Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag celstraffen van 9 maanden tot 4 jaar geëist voor betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs in een amfetaminelab aan de Kerkenbos in Nijmegen. De verdachten zijn vijf mannen tussen de 28 en 57 jaar uit Tiel, Nijmegen en Rotterdam.
Volgens de officier van justitie hebben drie verdachten - twee mannen van 28 en 36 uit Tiel en een 57-jarige man uit Nijmegen - een belangrijke rol gespeeld. Zij zouden een criminele organisatie hebben gevormd.

Bewerken MDMA

De 28-jarige man heeft zich volgens het OM ook schuldig gemaakt aan de bewerking en verwerking van MDMA (XTC) in een woning aan het Achterveld in Tiel. Hij zou ook ongeveer 900 gram MDMA hebben gehad.
De 57-jarige man heeft zich volgens het OM daarnaast schuldig gemaakt aan het dumpen van drugsafval op 3 augustus 2018 in Ressen. Dit heeft hij volgens het OM samen gedaan met de 49-jarige man uit Nijmegen. Het betrof een vat van 600 liter met afvalstoffen die vrij zijn gekomen bij de productie van amfetamine.

Hoogte van de eisen

De officier van justitie eist voor de 28-jarige man een celstraf van 4 jaar, voor de 36-jarige man een straf van 3 jaar en ook voor de 57-jarige man een straf van 3 jaar, voor de 49-jarige man 9 maanden en een 30-jarige man uit Rotterdam, die alleen betrokken was bij het verwerken en bewerken van MDMA, hoorde tot slot een straf van 1 jaar tegen zich eisen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!