Nieuws

Hoe Amerikaanse invloeden de Julianatoren hebben overgenomen

Een uitkijktoren: meer was het vroeger niet. Ondertussen is de Julianatoren uitgegroeid tot één van de grote pretparken in ons land. Maar hoe is dat zo gekomen? © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een uitkijktoren: meer was het vroeger niet. Ondertussen is de Julianatoren uitgegroeid tot één van de grote pretparken in ons land. Maar hoe is dat zo gekomen?
Vroeger hadden we vooral speeltuinen in Nederland. Daar was de Julianatoren, toen ook wel de Prinses Juliana Toren genoemd, er één van. Je kon over het prachtige landschap uitkijken en er waren lachspiegels. In het Omroep Gelderland-programma Straal Voorbij brengen we een bezoekje aan het park. 

De Amerikaanse invloeden

Je ziet een Amerikaanse invloed op het park, legt presentator Hans Jungerius uit. 'Die invloed is er na de Tweede Wereldoorlog gekomen. Dat gaat gecombineerd met een thema en een mascotte. En je ziet een architectuur die je buiten pretparken echt niet ziet.'
Hoe Amerikaanse invloeden de Julianatoren overgenomen hebben - Straal Voorbij
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!