Nieuws

De Stelling: 'Er moet een verbod komen op zonnebanken'

'Zonnebanken moeten verboden worden', dat vindt vertrekkend bestuurder van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) Peter Huijgens. ‘Het is een belachelijk idee dat bruin worden gezond is’, zegt hij in het AD. Hoe denken wij daarover in Gelderland? Reageer hier op De Stelling van GLD. © ANP
'Zonnebanken moeten verboden worden', dat vindt vertrekkend bestuurder van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) Peter Huijgens. ‘Het is een belachelijk idee dat bruin worden gezond is’, zegt hij in het AD. Hoe denken wij daarover in Gelderland? Reageer hier op De Stelling van GLD.
Naar de zonnebank gaan om je huid alvast te laten wennen voordat je op zonvakantie gaat, om er mooi gebruind uit te zien op je bruiloft of gewoon omdat je een gezond kleurtje wilt. Veel mensen brengen geregeld een bezoekje aan de zonnebank. Maar is dat eigenlijk wel zo gezond?
Peter Huijgens denk van niet. Hij zegt: 'We moeten af van de opmerking: ‘lekker kleurtje’, als iemand op vakantie is geweest en van het imago van de bruingebrande zonnebank. Daar moeten we actief campagne voor voeren.'
Huijgens pleit daarvoor nu bekend is geworden dat het aantal Nederlanders met huidkanker de laatste jaren explosief is gestegen. Bijna 73.000 mensen kregen afgelopen jaar de diagnose huidkanker. Het is vandaag - niet geheel toevallig - ook Wereldkankerdag.
Hoe denk jij over deze uitspraak van Peter Huijgens? 
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!