Nieuws

Nijmegen haalt de meeste hondenbelasting op

Nijmegen behoort tot de Nederlandse gemeenten die dit jaar de meeste hondenbelasting verwachten op te halen. In de Waalstad gaat het om 1,3 miljoen euro. Alleen in Den Haag (2,1 miljoen) en Tilburg (1,6 miljoen) is het bedrag hoger. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. © Pixabay
NIJMEGEN - Nijmegen behoort tot de Nederlandse gemeenten die dit jaar de meeste hondenbelasting verwachten op te halen. In de Waalstad gaat het om 1,3 miljoen euro. Alleen in Den Haag (2,1 miljoen) en Tilburg (1,6 miljoen) is het bedrag hoger. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
In deze 17 Gelderse gemeenten betaal je net als vorig jaar geen hondenbelasting: Arnhem, Berg en Dal, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet, Lochem, Oldebroek, Oude IJsselstreek, Putten, Rozendaal, Voorst, West Betuwe en Winterswijk.
De voornaamste reden voor afschaffing was dat het lastig en duur was om de belasting te innen.
Kijk hieronder hoe het zit in jouw gemeente. Het kaartje toont de totale verwachte opbrengst van de hondenbelasting binnen de gemeente en per inwoner. Dat betekent niet dat inwoners die geen hond hebben ook meebetalen. Wat de gemeentes per hond in rekening brengen, is niet bekend. 
Alleen van West Maas en Waal zijn geen cijfers bekend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!